Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българска компания разработи кабина за дезинфекция на болничен персонал

Българската фирма „Спесима Инженеринг“ ООД, чийто собственик - Венцислав Славков, е член на Управителния съвет на Стопанската камара, разработи кабина за дезинфекция “Disinfecta”. Кабината е оригинална разработка на компанията, защитена със заявка за патент и търговска марка в Патентното ведомство. Тя отговаря на изискванията на СЕ за норми за безопасна работа.

Конструкцията на кабината е модулна, лесна за транспорт и монтаж, а теглото е 130 кг. Управлението е интуитивно и не е необходимо специално обучение за работа с нея. Тя е предназначена за дезинфекция на персонал, работещ в болници или други зони с висок риск за контаминиране, а също така и за предварителна дезинфекция на хора, работещи в зони, изискващи висока хигиена (например, в предприятия от хранитерно-вкусовата промиишленост).

Капацитетът на кабината е 1-2 души в минута, т.е. около 60-80 души на час.

Стопанската камара обяви, че „Спесима Инженеринг“ ООД е готова да стартира веднага производство на 50-60 кабини месечно, като вече произведеният прототип ще бъде дарен на столична болница, предложена от Националния оперативен щаб - ВМА, „Пирогов“ или Александровска болница. Компанията се ангажира с транспорта, инсталирането, пускането в експлоатация и тестването на кабината с участие на специалист от фирмата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във