Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българска компания подпомага кариерното ориентиране на пловдивски ученици

Българската компания Career Guide, която  предлага цялостна програма за кариерно ориентиране и развитие, съвместно с община Пловдив реализира кариерен проект в осем училища в града. Фирмата работи ученици от 6-и и 11-и клас като целта на програмата е да насочи децата към опознаване на силните им страни, на талантите им, както и към планиране на бъдещата им кариера. В рамките на проекта, който е практически насочен към изграждането на кариерен план от учениците, се организират срещи между тях и местни успели хора, също и с млади предприемачи, които споделят своя опит.

Интересите на децата са насочени основно към IT сектора, изкуствата, дизайна, музиката, сладкарството, готварството и дървообработкато, подчерта основателят на компанията Елица Костова в интервю пред БНР. Тя сподели позицията си, че се подценява качеството на обучението в професионалните гимназии и възможностите, които те дават. В рамките на инициатива, наречена "Училище мечта", с учениците се дискутират хубавите аспекти от училището и какви възможности им дава то.

"Говорим за различните герои, за това какво е да бъдеш отговорен, да уважаваш другите, да си комуникативен. Това го правим през интерактивни игри, в които те виждат каква е стойността на тези силни страни," разясни основната методика на работа на програмата за кариерно ориентиране и развитие Елица Костова.

През есента предстои организирането на форум на национално ниво за кариерно ориентиране на ученици, студенти и безработни младежи, както и към лица с опит от две до пет години, които имат желание да се преориентират или да повишат квалификацията си. Компанията Career Guide създава нова парадигма на кариерно ориентиране и развитие, базирана на убеждението, че кариерата е проект, който създаваме и управляваме, затова е необходимо да разкрием ценностите си, да създадем градивни лични навици и нагласи, за да постигнем успех.

Facebook logo
Бъдете с нас и във