Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българска ИТ компания ще си партнира с Lufthansa Group

След проведен търг "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД е поканено от LUFTHANSA GROUP за преговори във връзка със сключване на рамков договор за IT услуги, съобщиха от българската компания.

Поканата е в резултат на проведен търг. След потенциалното подписване на въпросния договор ще бъде оповестена допълнителна информация, се казва в съобщението.

"ТБС Груп" е доставчик на комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии и лидер в системната интеграция в България. Групата е и сред водещите играчи на Балканите с дъщерните си дружества в Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения, като наскоро стартира дейност в Албания и Македония.

Групата е фокусирана в седем основни технологични области, включващи решения за: телекомуникационни оператори, корпоративни комуникации, частни и облачно базирани информационни центрове, разработка на приложения, решения за офис производителност и информационна сигурност. Обслужва клиенти в над 30 страни и е силно позиционирана в телекомуникационния, финансовия и здравния сектор, сектора на комуналните услуги, както и в публичния сектор.

Пазарна капитализация на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД  към момента е 210 млн. лева. Акциите на дружеството са поскъпнали до 16.80 лв. за един брой при 7.26 лв. за акция през юни миналата година. През септември то изплати и брутен дивидент от 0.48 лв. за един дял. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във