Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българо-корейската търговско-промишлена палата може да съдейства за внос на медицински апарати и тестове

Българо-корейската търговско-промишлена палата е готова да съдейства за внос от Република Южна Корея на медицински апарати и тестове. Това съобщиха след срещата между Пламен Камбуров, неин заместник-председател, и Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, от БТПП.

Двамата са обсъдили постигнатите резултати и подписаното споразумение за разбирателство (MOU) между Университетска болница "Свети Иван Рилски" и Корейската асоциация на производителите на медицинска техника и оборудване КОНЕА. То е в сферата на дигиталната медицина и трансфера на технологии, в областта на доставка и обучение на кадри от страни в нужда в Близкия Изток и Африка, в оперирането на мобилни болници с команден център в университетски центрове или големи болници.

Корейски и български лекари и специалисти ще обучават в университетската болница лекари и специалисти от трети страни как работят мобилните болници.  Южна Корея е водеща страна в производството и износа на мобилни болници в света.

В светлината на COVID-19 кризата са били обсъдени и възможностите за внос от Корея на апарати за анализ на PCR тестове,

Facebook logo
Бъдете с нас и във