Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Българите имаха интелигентността да запазят травмаите и тролеите, похвали ни френският посланик

 Българите имаха интелигентността да запазят травмаите и тролейбусите, които някои от френските власти унищожиха. Това заяви френският посланик у нас Ерик Льобедел по време на в дискусията „Устойчивата градска мобилност чрез оптимизиране на транспорта на хора и стоки – източник на атрактивност за територии и удовлетворение за гражданите“ в рамките на конкурса „Екообщина“.

"В българските градове би било добре да се обнови мрежата на тролейбусен транспорт. Всички общини са поканени да подадат своите кандидатури в рамките на „Екообщина“2017 в една от четирите категории. Разбира се мобилността е една от тях“, обясни Льобедел

„Транспортът на стоки, на лица, е един залог, една цел в нашето време, тъй като генерира повече от 25 % от въглеродните емисии в световен план“, коментира още посланикът на Франция.

Според него градският транспорт е наистина от съществено значение, не става въпрос само да се премахне движението на автомобили по градовете, но да се опитаме да въведем така наречената "верига на мобилността". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във