Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България участва със собствен щанд на "Зелената седмица 2020" в Берлин

Най-голямото в света изложение за земеделие, храни и градинарство дава възможност на българските фермери да се срещнат "очи в очи" с немските потребители.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще посети Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти "Зелена седмица 2020" в Берлин, Федерална република Германия, съобщиха от пресцентъра на агроминистерството. 

Форумът ще се състои от 17 до 26 януари и на него изложителите ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

Това е неговото 85-то издание, а България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти. Международното изложение "Зелена седмица Берлин" е отлична възможност за представяне на българските идеи и концепции за развитието на хранителния сектор, както и популяризиране на родни храни и напитки на германските потребители и пазар. Площта на българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми ще изложат свои продукти. Гостите на изложението ще могат да дегустират български вина, мед и пчелни продукти, сладка, млечни, месни и етерично-маслени продукти.

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Международна конференция на високо равнище на тема: "Бъдещето на световното производство на свинско месо под заплахата от Африканска чума по свинете". Тя ще изнесе лекция за Африканската чума по свинете в ЕС - опитът на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във