Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България ще продаде и дари над 320 хил. дози ваксини срещу COVID

Министерският съвет одобри проект на споразумение за препродажба на ваксини от и между Република България и Кралство Норвегия за препродажба на дози ваксини на Moderna Switzerland GMBH срещу COVID-19, като основа за водене на преговори. Проектът на споразумение предвижда препродажба на 100 000 дози ваксина Spikevax. В споразумението е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от Норвегия.

Приет е и проект на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от Пфайзер-Бионтех, между Република България, Република Северна Македония и Пфайзер-Бионтех, както и проект на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от Пфайзер-Бионтех, между Република България и Република Северна Македония, като основа за водене на преговори. Проектите на споразумения предвиждат дарение на 51 480 дози от ваксината Comirnaty. Всички разходи за доставката ще бъдат поети от Северна Македония.

Министерският съвет прие също така да предложи на Народното събрание за ратифициране на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека между Република България, Кралство Бутан и АстраЗенека и Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека между Република България и Кралство Бутан. Проектите на споразумения предвиждат дарение на 172 500 дози ваксина Vaxzervria. Като всички разходи за доставката отново ще бъдат поети от Бутан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във