Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България ще подкрепи нови санкции срещу Русия

България ще подкрепи нови санкции на Европейския съюз срещу Русия. "Страната ни ще следва единната европейска позиция и в този случай нови санкции ще бъдат подкрепени." Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Няма промяна в нивото на готовността на Българската армия. След обявената частична мобилизация в Русия е засилено наблюдението в източната част на страната. "Българската армия е в ежедневния си ритъм. Казах само, че е засилено наблюдението и разузнаването на източния фланг. Не е необходимо да се прави каквато и да е проверка, ние си изпълняваме нормалната ежедневна дейност. Да, мобилизацията носи риск със себе си за националната сигурност, но заплаха от пряко въвличане на България в конфликта засега няма", посочи министърът. Според него няма индикации да бъде свикван Съвета по сигурност към Министерския съвет.

До момента няма данни български граждани с руски паспорти да са мобилизирани за войната в Украйна. "Мобилизацията не става от днес за утре - това е дълъг и продължителен процес. Не е просто да облечеш един цивилен гражданин и да му дадеш оръжие, има подготовка за формирования и чак тогава да бъде на бойното поле", изтъкна Стоянов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във