Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България ще има аташе по туризъм в Берлин

Посолство на България в Берлин.

Тихомир Патарински е новото аташе по туризъм на България в столицата на Германия – Берлин, който е част от дипломатическия състав на Посолството на България и дейността му се координира и управлява съвместно с Министерството на туризма. 

Немският туристически пазар е сред приоритетните за България, като годишно страната ни се посещава от над 900 хил. германци. С над 2.7 млн. реализирани нощувки през 2019 година пазар Германия се на първо място по този показател, а за миналата година с близо 1 млн. нощувки е на второ място след Румъния.

Основните задачи на туристическото аташе на Министерството на туризма в Германия са свързани с координация на дейностите на всички заинтересовани страни от развитието на немския туристически пазар: публични институции, бизнес, браншови организации, туристи и други.

Заедно с това ще се работи и в посока активизиране на двустранните делови контакти и бизнес отношения между България и Германия в областта на туризма посредством организиране на общи инициативи с българските браншови организации и привличането на нови германски партньори в България.

Службата на представителя на Министерството на туризма в Берлин ще съдейства за налагането на положителния образ на България в глобалното туристическо информационно пространство и по-специално на пазар Германия. Той ще организира разпространението на актуални презентационни печатни и електронни материали и активното използване на новите дигитални технологии и социални мрежи за реклама на страната ни като целогодишна туристическа дестинация пред туроператори и журналисти. Съвместно с Министерството на туризма, туроператори и браншови организации аташето по туризъм ще участва в провеждането на журналистически и експедиентски турове в България с цел реклама на страната ти.

Сред основните задачи на представителя в Германия е да извършва мониторинг на немския туристически пазар чрез събиране и анализиране на информация за тенденциите в неговото развитие и поведението на конкурентните на страната ни дестинации спрямо него. Събраната информация ще бъде предоставяна на всички заинтересовани страни - браншови организации, административните структури по места и туристически компании, които работят на немския пазар.

На 30 и 31 май предстои работно посещение в Берлин на министъра на туризма Христо Проданов и председателя на Комисията по туризъм към Народното събрание Илин Димитров, които ще имат делови срещи с държавни институции и представители на частния туристически бранш.

Facebook logo
Бъдете с нас и във