Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България паралелно с Турция ще разследва убийството на граничаря

България ще разследва паралелно с Турция всички факти и обстоятелства около случая с убития в района на турската граница български граничен полицай. Това обяви пред репортери в парламента служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев, Разследването ще се проведе, "за да сме сигурни, че това, което се установи там, ще бъде обективната истина и ще бъдат наказани виновните", каза той.

Има нова нова информация по разследването, но засега тя не може да бъде споделена. "Изследваме всички възможни версии. Когато има версия, в която сме сигурни в голяма степен, ще я представим пред обществеността", допълни той.

Преди това, по време на петъчния парламентарен контрол, Демерджиев обяви, че няма да бъде закрито граничното полицейско управление "Олтоманци" към регионална дирекция "Гранична полиция" - Драгоман. Първоначално, в средата на годината, е взето решение управлението на бъде закрито, но през октомври решението е било преразгледано заради спецификата на пограничните региони. Структурата и състава на "Олтоманци“" ще бъдат запазени. Прави се постоянен мониторинг от ръководството на МВР на структурите във ведомството.

Във връзка с разселването на украински бежанци в държавни бази и хотели министърът посочи, че в страната ни са установени 10 888 украинци. В държавните бази те ще получат условия и независимо от обстоятелствата, ще могат да останат в тях. Направено е необходимото всички деца, записали се да учат в учебни заведения, да продължат своето обучение в съответните места. Част от интеграцията на украинците у нас е започването на работа, с което ще отпадне и необходимостта за поддържането им, тъй като те ще могат да се издържат сами, изтъкна вътрешният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във