Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България може да детронира Майорка в списъка на германските туристи

Десетилетия наред Майорка бе най-предпочитаната дестинация за търсещите летни приключения германски туристи. Сега обаче България е готова да свали от трона испанския остров, коментира икономическото издание Focus, цитирано от агенция "Фокус"

В коментара се казва, че Черноморското крайбрежие на България се е превърнало в истинска алтернатива на най-големия от Балеарските острови за германските туристи и най-вече онези от тях, които търсят безкрайни забавления. Източноевропейската страна се радва на истинси туристически бум, който може да продължи и през следващите години, ако представителите на бранша успеят да привлечат 10-те милиона германци, които до този момент почиваха на Майорка. 

Шансовете за това не са никак малки, особено като се имат предвид изгодните цени в България. Докато четиричленно семейство в Палма Нова в Майорка плаща средно по 110 евро за обяд с три ястия на масата, то в българския Слънчев бряг подобна гощавка излиза около 38 евро. 

По данни на Националния статистически институт рекорден брой чужденци са посетили страната ни през юли. 

Посещенията на чужденци в България са се повишили през юли с 8,0% (спрямо същия месец на 2016-а) и са достигнали 2,0221 милиона, надвишавайки за пръв път психологическата бариера от два милиона и надминавайки предишния исторически пик от 1,9175 милиона посещения в нашата страна, който беше отчетен в края на миналия летен туристически сезон (през август 2016-а). 

Делът на гражданите от ЕС от общия брой чужденци, посетили нашата страна, е достигнал през юли 62,3%, или с 9,8% повече в сравнение със седмия месец на миналата година.

Увеличени са посещенията на граждани от Испания (скок с 31,9%), Обединеното кралство (с 31,3%), Италия (с 19,1%), Гърция (с 19,1%), Белгия (с 15,8$), Полша (с 12,4%), Холандия (с 9,7%), Румъния (с 9,4%), Германия (с 8,0%) и други.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във