Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България има потенциал да изнася селскостопанска продукция в Индия

Външният министър Екатерина Захариева се срещна с колегата си от Индия Субрахманям Джайшанкар. Разговорът между двамата се проведе в рамките на 74-ата сесия на ООН в Ню Йорк.

Екатерина Захариева отбеляза, че Индия е стратегически партньор на ЕС и изтъкна предимствата на страната ни за чуждестранни инвестиции - ниски данъци, административни облекчения за бизнеса, подготвени специалисти във високите технологии, възможности за продължаване на партньорствата в хранително-вкусовата и филмовата индустрия.

Отношенията между България и Индия се характеризират с традиционно приятелство,всестранно сътрудничество и тясно и динамично партньорство.
В 15 града в Индия предстои се издават визи за пътуване до България от изнесени центрове, което допълнително ще облекчи контактите между бизнеса и хората.

"Ние високо ценим отношенията на традиционно приятелство, ползотворно сътрудничество и тясно и динамично партньорство между България и Индия. И имаме готовност за съвместна работа за цялостно българо-индийско партньорство в рамките на стратегическото партньорство ЕС-Индия", заяви министър Захариева по време на срещата.

Редица български стоки имат потенциал да присъстват по-осезаемо на индийския пазар - селскостопанска продукция; парфюмерия и козметика; продукти на химическата промишленост; машини за хранителната промишленост; авточасти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във