Банкеръ Daily

Марияна Николова:

България има голям потенциал за развитие на различни видове нишов туризъм

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Н.Пр. Халид Ибрахим Емара, извънреден и пълномощен посланик на Египет в България. Двамата обсъдиха идеи и конкретни инициативи за насърчаване на туристопотока между страните си и развитието на взаимното сътрудничество.

Министър Николова заяви, че България отдава голямо значение на добрите отношения с Египет в областта на туризма, тъй като държавата е приоритетен туристически пазар и партньор на България.

Тя добави, че през 2019 г. е отбелязан ръст от 19% в броя туристически посещения на египетски граждани в България, а също така и 16,2 на сто увеличение в пътуванията на българи в Египет.

Вицепремиерът каза на посланика още, че България има много голям потенциал за развитие на различни видове нишов туризъм през четирите сезона на годината, което би могло да представлява интерес за египетските туристи. "Не на последно място, бих искала да Ви уверя, че в условията на продължаващата пандемия от коронавирус ние полагаме всички необходими мерки за осигуряване сигурността и здравето на всички наши гости", категорична бе Николова. 

От своя страна Н.Пр. Халид Ибрахим Емара коментира, че трябва много внимателно да се разглеждат икономическите отраженията, които нанесе COVID-19 върху туризма, а и върху цялата икономика. "В Египет се опитваме да балансираме здравните мерки и да задържим икономиката в добро състояние", съобщи той. И добави, че на пандемията от коронавирус трябва да се гледа като на нова възможност за развитие.

По време на срещата бе дискутирана и възможността за организиране на срещи между туроператори, работещи на двата пазара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във