Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България и ОАЕ обсъждат възможността за подписване на меморандум в туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и посланикът на Обединените арабски емирства Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, обсъдиха и възможността за подписване на Меморандум за сътрудничество в областта на туризма с Министерството на икономиката на ОАЕ.

По време на разговора министър Николова заяви, че България и Обединените арабски емирства имат традиционно много добри двустранни отношения и съществува огромен потенциал за повишаване нивата на взаимния туристопоток – цел, за която и двете страни трябва да работят заедно.

"Министерството на туризма полага всички усилия България да остане безопасна и сигурна дестинация за туризъм и през зимния сезон, така че да можем да посрещнем нашите туристически гости и бизнес партньори от ОАЕ", съобщи вицепремиерът.

Николова обясни, че експертите на министерството следят за спазване на противоепидемичните мерки, които са гаранция за сигурността и здравето на гостите. "Упражняваме изключително строг контрол за изпълнение на всички изисквания в местата за настаняване, хранене и развлечения",  подчерта министърът.

Вицепремиерът увери Алнуайми, че през изминалите месеци Министерството на туризма приоритетно работи в посока премахване на ограниченията за пътуване между две страни. В тази връзка Марияна Николова припомни, че от 11 август гражданите на ОАЕ могат да посещават България без изискване за отрицателен PCR тест или задължителна 14-дневна карантина.

"Възстановяването на пътуванията между нашите двете държави е от огромно значение не само за туристическите посещения, но и за бизнес отношенията", категорична тя.

Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми уточни, че добрите отношения между двете страни са свидетелство за развитието в много области като икономика, култура, туризъм и др. "В България има много добри условия за туризъм и прекрасни места за посещение", каза посланикът. И добави, че правителството на ОАЕ е изключително благодарно на България за това, че включи страната в списъка от държави без карантина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във