Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България и Иран провеждат съвместен бизнес форум

Готови сме да подкрепим всяка конкретна бизнес инициатива с цел да подпомогнем фирмите от двете страни по-добре да опознаят съществуващия потенциал за ръст във взаимната ни търговия. Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на откриването на 19-тата сесия на междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество.

„България винаги е отдавала голямо значение на развитието на отношенията си с Иран, един от най-важните за нас търговско-икономически партньори в региона на Близкия и Средния Изток“ , добави още министър Желязков и подчерта, че сред секторите, в които нашата страна вижда бъдещ потенциал за търговско сътрудничество с Иран, са химическата, фармацевтичната, хранително-вкусовата и автомобилната промишленост, както и информационните технологии.

Той отбеляза още, че правителството продължава да води политика, насочена към поддържане на макроикономическа стабилност като насочва своите усилия за създаване на по-добри условия за свободното предприемачество и привличането на чуждестранни инвестиции.

От съществено значение за двустранните ни отношения е развитието на транспорта, транспортната инфраструктура и подобряване на взаимодействието между видовете транспорт, коментира още министъра. Българската страна приветства продължаване на дискусиите за развитие на транспортния коридор между Гърция-България-Черно море-Азербайджан-Армения-Иран.

Ръководителят на иранската делегация и министър на пътищата и градоустройството Мохаммад Еслами посочи, че има готовност да се създадат по-добри условия за търговията в различни области, което ще засили икономическите отношения между двете държави. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във