Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България Ер обвини Ryanair в клевета

Твърденията за България Ер, направени публично от Ryanair се базират изцяло на спекулации и неверни данни, твърди националният авиопревозвач в съобщение, разпратено до медиите. В текста се посочва, че целенасочената негативна кампания срещу България Ер е отчаян ход за увеличаване на пазарното присъствие на Ryanair с непазарни средства, в разрез с добрите професионални и етични практики, наложени на българския авиационен пазар.

От националния превозвач подчертават, че медийното поведение на Ryanair подсказва, че компанията търси краткосрочни пазарни успехи чрез системно оклеветяване и уронване на престижа на ключов конкурент, за сметка на инвестицията в подобряване на обслужването на пътниците.

Подобно поведение влошава бизнес средата, а най-големият потърпевш от толерирането на нелоялни конкурентни практики ще бъдат потребителите, алармират от България Ер.

"Оттук нататък България Ер ще се дистанцира максимално от медийната война, в която Ryanair се опитва да въведе националния превозвач, тъй като считаме подобен род медийно поведение за несъответстващо на добрите бизнес практики - не само в авиационната индустрия, но и във всяка сфера на икономическия живот", казват още от превозвача.

В сряда (31 август) стана ясно, че и рландската нискотарифна авиокомпания Ryanair е подала жалба до Европейската комисия срещу България. Основание за претенциите са забавени плащания на националния превозвач "България Ер" към Летище София. Ирландците смятали това за държавна подкрепа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във