Банкеръ Daily

Управление и бизнес

България е отворена за израелски туристи

Направени са всички юридически постъпки за това България да премине от червения в оранжевия списък на държави в класификацията за разпространение на COVID-19 на израелските здравни власти. Това ще се случи от началото на месец октомври. Добрата новина е съобщена на министъра на туризма Стела Балтова от министъра на туризма на Държавата Израел Йоел Развозов.

Основна тема на разговора по телефона е била предприемането на мерки в посока облекчаването на изискванията за пътуване в условията на пандемия и на основата на дългогодишните приятелски и ползотворни отношения между двете страни.

Коментирана е и темата за така наречената трета, подсилваща доза за ваксинация на населението. В Израел, вече над 30% от гражданите, предимно хора над 60 годишна възраст и с по-слаб имунитет, са ваксинирани с трета доза.

Обсъден е и предложеният от българската страна проект на Меморандум за разбирателство в областта на туризма, който има за цел да актуализира съдържанието на настоящата договорно-правна база от 1999 година. Министър Развозов е съобщил, че експертите на израелското Министерство на туризма работят по предложения от българските си колеги документ и в най-скоро време ще предоставят своето становище.

Съвместни действия са много важни за бързото възстановяване на туризма - сектор, който има съществено значение за икономиките на България и на Израел. Министър Развозов е заявил подчертания интерес на израелските туристи към дестинация България.

Израелските граждани основно осъществяват пътувания до България, като търсят атрактивни и изгодни оферти, балнеолечение, съчетано с почивка на море или ски ваканция, обиколни турове с цел запознаване с културните традиции и посещение на дестинации, свързани със спомени за еврейската история и култура.

Представители на водещи израелски медии ще посетят България следващия месец по покана на Министерството на туризма. Журналистите ще се запознаят с възможностите за СПА, балнео и ски ваканция в страната ни, а така също и с актуалните мерките за безопасна и сигурна почивка през сезон Зима 2021/2022 в страната ни. Като атракция за журналистите сa подготвени спа процедури, дегустации на фермерски продукти и много други вълнуващи преживявания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във