Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бъдещата детска болница ще има специален статут

Бъдещата детска болница ще има специален статут. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на среща с ръководството и представители на медицинския персонал на Специализираната болница за детски болести „Проф. д-р Иван Митев“.

"Министерството на здравеопазването и медицинският персонал на Специализираната болница за детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ нямат различия по отношение на специалния статут, който ще има бъдещата комплексна детска болница, чието изграждане трябва да приключи до 2 години. Тя няма да е търговско дружество. Основното ядро в нея ще бъде настоящата Педиатрия", обясни  Ананиев.

Ананиев представи работния план на строителството на бъдещата детска болница, който вече е в ход. Най-късно през месец септември ще започне и същинското строителство. Медиците запознаха министъра с належащите проблеми пред болницата, свързани основно с липсата на персонал и ниските заплати. Той им обеща, че Специализираната болница за детски болести ще бъде подпомогната. Той пое ангажимент да се предложи на Надзорния съвет на Здравната каса да бъдат обсъдени проблемите със заплащане на дейностите по педиатричните клинични пътеки.  До 15 май ще бъде готова и методиката, която разработва екипът на здравното министерство съвместно със съсловни организации и асоциации. Тя ще бъдат очертани нивата на възнагражденията на персонала в лечебните заведения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във