Банкеръ Daily

Управление и бизнес

bTV стана жертва на хакерска атака

Цялата база данни с потребители, направили своята регистрация онлайн в сайтовете на медийната компания, се появи в интернет форум. Потребител на име Astonishment публикува тема в популярните RaidForums със съобщение, твърдящо, че разполага с пълната база данни на bTV Media Group. 

Цената на която се продава информацията е $2000, а в поста му има много подробности за това какво точно съдържа тя. За да докаже твърденията си, анонимният потребител, чийто аватар е снимка на Васил Божков, публикува данни за системния администратор на bTV – неговото име и телефон, съобщава сайтът "Калдата"

Според продавача базата данни съдържа повече от 500 000 потребителски записа, както и много друга информация и лични данни на потребители от 2013-а до сега. Постът на Astonishment разкрива и не малка част от това до което се е добрал, за да докаже неговата достоверност.

В официалното съобщение, което bTV Media Group публикува на сайта на bTV новините, се казва, че компанията е информирала вече регистрираните си онлайн потребители за инцидент, в който външно лице е получило неоторизиран достъп до техни клиентски бази с данни.

„Възможно е някои от личните данни на потребителите, използвани за регистрация в нашите уебсайтове, да са засегнати“, гласи официалното съобщение.

От медийната компания уверяват, че никаква идентификационна информация за плащания не е засегната от инцидента и в него не са пострадали кредитни и дебитни карти, картови номера, както и CVV кодове.

От компанията обаче съветват своите регистрирани потребители незабавно да сменят паролите си и да обръщат особено внимание на подозрителни мейли или друга комуникация от непознати трети страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във