Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БТПП ще си сътрудничи с Агенцията за експортно застраховане

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), се срещна с изпълнителните директори на Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) Гълъбин Гълъбов и Веселин Рашинов. В срещата взе участие и Владимир Томов, председател на Съвета по  инвестиции при Българската търговско-промишлена палата.

Основната цел на срещата бе обсъждане на начини на взаимодействие между организациите в помощ на малките и средни предприятия (МСП). 

Ръководителите на БАЕЗ представиха част от застрахователните дейности, които агенцията предлага -  гаранции за договори при износ на български компании към Европейския съюз, подпомагане финансирането на фирмите от банките с предоставяне на обезпечение, застраховка МСП финансови партньори, застраховка на микро и малки предприятия за осигуряване на оптимално застрахователно покритие на търговските вземания, застраховка на търговски риск, застраховка гаранции, както и застраховки за финансови институции.

Цветан Симеонов представи мрежата от търговски палати в страната. Той подчерта, че тя може да бъде полезна при промотиране на продуктите, които БАЕЗ предлага на фирмите. 

На срещата участниците договориха сътрудничество за осъществяване на съвместни събития с информационна цел. Те обсъдиха възможни проучвания за нуждите на българските компании от застрахователни продукти, свързани с търговията и износа. Дискутираха и следващи действия във връзка с присъединяването на БАЕЗ към Съвета по инвестиции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във