Банкеръ Daily

Управление и бизнес

BTL Industries строи нова фабрика в Пловдив

B плaнoвeтe e дa ce изгpaдят aвтoмaтизиpaни cĸлaдoвe, poбoтизиpaни cиcтeми зa paзпpeдeлeниe нa cĸлaдoвeтe мeждy paбoтницитe и coлapeн пapĸ.

Чешката BTL Industries, която е световен лидер в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура, започва строеж на нов завод в Пловдив. Инвестицията й в този проект е в размер от над 20 милиона лева. Очаква се строежът да бъде завършен през първото тримесечие на 2023-а.

Новата фабрика, в която ще се произвежда пълното портфолио от модерна медицинска апаратура на BTL, ще има над 25 000 кв. м застроена площ и ще създаде 200 нови работни места.

Заводът щe бъдe paзпoлoжeн в Изтoчнaтa пpoмишлeнa зoнa, нa тepeн нa бившaтa ĸoжapcĸa фaбpиĸa "Πyлпyдeвa“. B плaнoвeтe e дa ce изгpaдят aвтoмaтизиpaни cĸлaдoвe, poбoтизиpaни cиcтeми зa paзпpeдeлeниe нa cĸлaдoвeтe мeждy paбoтницитe и coлapeн пapĸ. По-голямата част от пpoизвoдcтвoто ще бъде подготвена зa изнoc в над 110 дъpжaви нa шест ĸoнтинeнтa.

В края на 2019 г. със съдействието на Община Пловдив BTL Industries получи сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждането на нова производствена база в Пловдив. Компанията строи изцяло нова фабрика в централната част на града за производство на електронна медицинска апаратура в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността ѝ в България.

През октомври правителството отпусна 1.02 млн. лева за изграждане на пътна инфраструктура, която ще подобри транспортната свързаност в района, където е разположена производствената база. Средствата са от бюджета на Министерството на икономиката за прилагане на финансови насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите. Изграждането на пътната инфраструктура е ангажимент на Община Пловдив.

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, където в момента работят над 210 души. BTL разполага и с R&D център в София с 30 служители. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в три основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на шест континента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във