Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП внесе искане в АПИ за независима техническа експертиза на основни пътища

БСП внесе искане в Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ да бъде извършена независима техническа експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", Околовръстния път на София и пътя Видин-Кулата. 

Настояваме тази експертиза да бъде направена от независима европейска лицензирана лаборатория, обясни говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева при внасянето на искането в АПИ, цитирана от БТА. 

Тя добави, че искат да бъдат взети вертикални ядки, които ще покажат не само дебелината на пластовете, но и техния състав, който да бъде сравнен с първоначалните планове за съответния участък. "Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали", коментира Йончева. Надяваме се да получим одобрение от АПИ за такава техническа експертиза, ще съберем пари, няма да ангажираме държавни институции, добави тя.

Исканата от нас експертиза не дискредитира по никакъв начин нашите строители и инженери, коментира Йончева и посочи, че това е единственият начин те да бъдат защитени.Йончева коментира, че голям процент от стойността на обществените поръчки вместо за пътища се връща за властта. По думите й строителите и инженерите вероятно са принудени да правят компромиси, за да получат работа.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във