Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП ще предложи отмяна на по-високия данък за старите коли

БСП ще предложи отмяна на решението за облагане с по-висок данък на старите коли между първо и второ четене на бюджета. Това обяви на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова относно протестите в много градове на страната. 

Нинова подчерта, че БСП искат да падне текстът в Закона за корпоративното подоходното облагане и да се върне старото положение.Тя посочи, че ще внесат отново своите предложения за намаляване на ДДС на хляб и лекарства, за 6400 лева еднократна помощ за второ дете и за преизчисляване на пенсиите. Настояваме Министерският съвет да си оттегли законопроекта за екотакса на дрехи и обувки втора употреба, посочи Нинова.  

Няма да се регистрираме, докато Валери Симеонов не подаде оставка, посочи тя. Кворум на мнозинството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" няма да правим, но ще бъдем активни на дебати и в отстояване на позициите си, добави Нинова. И ние искаме чист въздух, но хората нямат пари да си сменят колите, посочи тя.  

Лидерът на БСП коментира и изказване на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че кметове на БСП стоят зад протестите в страната. "Много интересно как кметовете ни от Асеновград, Брегово, Тунджа, Гоце Делчев, Правец, Арчар и Хърлец организираха протестите във Варна, София и Пловдив. Защо са им тогава Фандъкова, Николов, Портних, да си ги оттеглят", посочи шеговито тя. Нинова призова управляващите да не прехвърлят отговорността там, където я няма, а да се вземат в ръце. Според нея протестите могат да ускорят процесите на падане на правителството и предсрочни избори. 
  

Facebook logo
Бъдете с нас и във