Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП поиска спиране на концесията за три плажа

БСП поиска да бъде прекратена процедурата за отдаване на концесия за срок от 20 години на три плажа - "Бургас-север", къмпинг "Нестинарка" и "Обзор-юг". Според опозицията има съмнения, че правителството в оставка бърза да я проведе, за да обслужи "нечии икономически интереси".

"До края на седмицата ще минат процедурите за още пет плажа. Всички представляват значителен обществен интерес. Искам да попитам това управление, това ли беше забавяната цена? Близо месец да няма конституционна процедура и да няма назначаване на ново правителство, което би могло да спре отдаването на тези концесии", каза депутатът от БСП Атанас Зафиров.

"За да не бъда голословен, искам да ви информирам, че в Комисията за борба с корупцията до момента има постъпили два сигнала във връзка с въпросната процедура. Единият е от 2 декември. Той беше разгледан на заседание на Комисията и на него му беше даден ход и по предложение на експертите на Комисията той беше изпратен в Главна дирекция на Борба с организираната престъпност. Сигналът е подписан от хора, представители на фирми, които са се подписали с имената си и които твърдят, че на 30 ноември върху тях е бил оказан натиск от група мъже, които са твърдели, че те са представители на новия концесионер, който вече е ясен и той ще бъде формално избран през месец януари, и са искали пари от хората, които до момента са наематели на обекти на този плаж - става въпрос за плажа Бургас - Север", обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във