Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП поиска оставката на председателя на КЗК

БСП видя основания за оставка на председателя на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. Като причина от партията посочиха разминаването в становищата на комисията по проверките за картел с цените на горивата.

"Пред българската общественост беше заявено от КЗК, че тя е установила нарушение. Няколко месеца по-късно същата комисия ни казва: "Няма картел в пазара на горива. Няма измама на българската държава". Къде е истината? Една ключова държавна институция не може да се справи с някакви добри адвокати на ответниците. Ами ако е така, ръководството да си подаде оставката и да назначим тези великолепни адвокати да ръководят Държавната агенция", обвини Румен Гечев.

Валентин Николов от ГЕРБ защити  антимонополната комисия. Той посочи, че комисията е дала препоръки за пазара на горивата. "Мисля, че тази агресия е излишна. Все пак ние трябва да помогнем на тази комисия да бъде достатъчно независим орган, достатъчно правопредлагащ от гледна точка на конкуренцията, защото наистина всяка една липса на решение или решение неправилно ще рефлектира върху потребителите и конкретно дори и на нас", обясни той.

Депутатите в крайна сметка приеха доклада на КЗК за 2016 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във