Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП: Днес се потвърди, че сделката с ЧЕЗ е незаконна

Поздравяваме КЗК за навременното решение. Още откакто избухна скандалът с ЧЕЗ, ПГ на БСП последователно и аргументирано изразяваме съмнения, че тази сделка не отговаря на българските закони. Днес имаме първото потвърждение за това. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков пред журналисти в парламента по повод решението на КЗК.

„Решението доказва, че много от аргументите, с които спорихме, са били верни. То показва, че противопоставянето на подобен род сделки има смисъл и води до резултат“, каза още Зарков.

„Призоваваме и другите органи, които са сезирани, да не се крият от своята отговорност, а да извършат необходимите проверки и да излязат със съответните решения“, допълни народният представител.

Зарков припомни, че многократно е било заявено желанието на ЧЕЗ да напусне страната. „Ако това продължава да е така, призоваваме правителството още сега ясно да заяви, че държавата ни има интерес от участие и закупуване на акции в този ключов сектор“, каза още Крум Зарков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във