Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСП алармира за подмяна на бордове в държавните военни фирми

В момента върви промяна на директорски бордове на държавни фирми, които работят в сферата на отбраната и военно-промишления комплекс. Това заяви в Бургас народният представител от БСП Атанас Зафиров. Той смята, че това е реваншизъм след изборите за президент.

В парламента Зафиров наблюдава сектор „Отбрана". Той заяви по отношение на промените във фирмите, че някъде това вече се е случило, а на други места предстои в най-скоро време.

"По непотвърдена информация предстои всеки момент или може би вече е извършено вписването на смяна на борда на директорите на ВМЗ-Сопот, като ще бъде увеличен от трима на петима души в борда. Такава промяна е направена вече в "Ел Би Булгарикум". Най-вероятно ще бъде направа и в НИТИ-Казанлък. Там интересното е, че се подменят хора от Реформаторския блок с хора, близки до ГЕРБ. Това ще бъде за кратко, но това е рефлективна дейност вследствие на преминалите избори и неразбориите между коалиционните партньори", коментира той.

Зафиров твърди, че от Министерството на отбраната са признали пред съответната парламентарна комисия, че бюджетът му е повишен с 1 млн. лв."Разликата в изчистения еквивалент между предложения бюджет за догодина и този за предходната година е 1 млн. лв. Това е нищо. Ние на практика говорим за същия бюджет", каза Зафиров. По думите му това било причината от БСП да не подкрепят бюджета и да запазят резерви по отношение на два инвестиционни проекта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във