Банкеръ Daily

Управление и бизнес

БСК и "Летище София" ще си сътрудничат в бизнес анализите

Председателят на БСК Добри Митрев и изпълнителният директор на „СОФ Кънект“ АД, новият оператор на "Летище София" - Хесус Кабайеро, са обсъдили възможностите за сътрудничество.

Българска стопанска камара и "СОФ Кънект“ са постигнали договореност да обединят усилия в бизнес анализите, включително оценка на потенциала на товарния транспорт и дейностите по ремонт и поддръжка на авиационна техника, както и по въпросите свързани с управлението, квалификацията и обучението на човешките ресурси и управлението и оптимизацията на процесите. Това стана ясно след срещата на председателя на БСК Добри Митрев с изпълнителния директор на „СОФ Кънект“ АД, новият оператор на летище София - Хесус Кабайеро.

В момента тече модернизация на обектите, намиращи се на Терминал 2 на "Летище София". В ход са и два мащабни инвестиционни проекта - ремонт на паркинга на летището и подготовка за покупка на нова багажна система, е информирал Хесус Кабайеро.

Добри Митрев е представил възможностите на БСК за партньорство. Той отбелязва, че в продължение на 42 години камарата е икономически дисидент, чиято основна цел е защита на българските работодатели. „Стараем се да сме възможно най-добрият адвокат на българския бизнес и да имаме професионални, а не политически отношения с всички институции“, е подчертал председателят на Българска стопанска камара.

Хесус Кабайеро е представил инвестиционния план на „СОФ Кънект“. „Амбицията ни е не просто да модернизираме летището, а то да донесе добавена стойност за столицата и за България. Част от това е развиването на мрежата полети от и към София, за което водим ежедневни преговори с авиокомпаниите, с местната и централна власт и целия туристически сектор “, подчертава Кабайеро. Летищните такси на "Летище София" са сред най-ниските в Европа и, независимо че това генерира загуби за концесионера, те ще бъдат запазени през 2022 г., за да подпомогнат възстановяването на авиокомпаниите и привличането на нови партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във