Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Брексит" застрашава полетите между Великобритания и Европа

Авиопревозвачът "Ryanair" отново направи предупреждение, че полетите между Обединеното кралство и Европа са застрашени от "Брексит". Главният изпълнителен директор на авиокомпанията Майкъл О'Лиъри твърди, че ЕС може да направи опит да унищожи британската авиация.

Шефът на Ryanair е на мнение, че само с "паника и изнудване" Великобритания ще успее да защити авиобизнеса си. О'Лиъри посочи, че британското правителство трябва се откаже от своите искания по отношение на свободното придвижване на хора. Както и да се съгласи с европейските искания.

Главният изпълнителен директор не спести критиките си към премиера Тереза Мей.

Пред "Скай нюз" Майкъл О'Лиъри каза следното: "Не мога да разбера какво прави Мей в Япония през последните дни. Вместо това тя трябва да е в Брюксел, Франкфурт и Париж, където се водят преговорите."

"Задава се криза. "Брексит" ще бъде катастрофа за икономиката на Обединеното кралство и тя трябва да преговаря или поне да премахне някои препятствия, а не да ходи в Япония, за да пие чай и саке", допълни той.

Конкурентите от easyJet обаче са на мнение, че О'Лиъри драматизирал излишно ситуацията. EasyJet наскоро обяви, че ще създаде своя нова компания в Австрия - easyJet Europe. С нея тя ще осъществява полети в рамките на ЕС след 2019 година. Все пак главното управление на easyJet остава във Великобритания.

В тази връзка О'Лиъри прогнозира, че това подразделение на конкуренцията няма да оцелее при "твърд Брексит". Шефът на Ryanair смята, че тези мерки са изключително неефективни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във