Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Браншът обсъжда в нощните клубове да се влиза с маска

Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне". Това заяви пред Нова телевизия Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България.

"Вече се усеща спад на клиентите. През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави", коментира  Алибегов, но според него затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект.

 „Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", категоричен е Алибегов.

Според него няма бранш, който да издържи на второ затваряне. „Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората", поясни Ричард Алибегов. 

По заповед на здравния министър от 22 октомври посещенията в дискотеки, пиано барове, клубове и други нощни заведения се допускат при заетост на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от нетната търговска площ на обекта.

Групови празненства на открито и на закрито (в т.ч сватби, кръщенета и други), се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във