Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бозуков уволни Съвета на директорите в "Напоителни системи"

Служебният министър на земеделието, храните и горите  Христо Бозуков.

Служебният министър на земеделието, храните и горите  Христо Бозуков промени състава на Съвета на директорите на "Напоителни системи".

С протоколно решение на министъра са освободени Снежина Динева, Пламен Иванов и Силвия Русинова. До провеждане на конкурси за членове на органа на управление на дружеството на техните места са назначени съответно Димо Чопков, Георги Стоянов и Ангел Ангелов.

Назначеният одит е установил нередности и организационни пропуски в управлението на дружеството. За констатираните проблеми в "Напоителни системи" ЕАД министър Христо Бозуков бе уведомен след възлагането на одитна проверка, започнала на 25 май 2021 г., съобщиха от земеделското министерство. 

В понеделник Бозуков извади редица потенциални нарушения, извършени в държавната фирма "Напоителни системи" и свързани с нейния директор Снежина Динева. Той обяви, че тя е ремонтирала колата на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата и в същото време не полагала грижа същата тази фирма да си прибере вземания за 4 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във