Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ботевград не си дава кмета Иван Гавалюгов

Хиляди граждани се стекоха на плащад "Освобождение" в центъра на Ботевград, за да изразят подкрепата си на кмета избран от ПП МИР Иван Гавалюгов, съобщиха от пресцентъра на партията. Освен недоволните от решението на Административен съд-София област, с което се цели отстраняването на ботевградския кмет, в протеста се включиха председателя на ПП МИР Симеон Славчев, членове на ръководството на партията, симпатизанти и съмишленици и много граждани, които подкрепят Гавалюгов.

По-рано тази седмица Инициативния комитет организирал днешния протест в защита на Гавалюгов внесе в общината документ със следните искания:

1. Назначаване на незабавна проверка на истинността на подписите под жалбите на ПП ДИБО и ПП „Обединена социалдемокрация“ срещу решението на ОИК - Ботевград, с което отказва да прекрати предсрочно пълномощията на Иван Гавалюгов като кмет на Ботевград, и оповестяване на резултата от нея;

2. Отнемане на разрешителното на МВЕЦ "Бебреш" за водоползване от язовир "Бебреш";

3.До 1 март 2020 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството да отпусне останалата част от сумата по споразумение с Община Ботевград за довършване на централния водопроводен пръстен в града;

4.Във възможно най-кратък срок "ВиК София" ООД да възложи обследване на ВиК инфраструктурата на община Ботевград във връзка с кандидатстване по европейски проекти за финансиране подмяната на водопроводната мрежа;

5. Установяване на виновните длъжностни лица за наложените на Община Ботевград сериозни финансови корекции - в общ размер над 8 000 000 лева, натрупани при реализиране на европейски проекти през програмен период 2007 - 2013 година.

6. Ново разследване на начина и законността на придобиване на атрактивни общински имоти от страна на бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев и членове на неговото семейство.

От ПП МИР ще се включат в искането, като по всяка точка ще изискват не само действия от страна на държавната администрация, но и наказания, при доказана вина и злоупотреби със служебно положение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във