Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов за петицията срещу "Струма": Българският казан в ада не се пази

Премиерът Бойко Борисов провери как върви напредъкът по строителството на АМ "Струма". Инспекцията бе предавана пряко във Фейсбук-профила на Борисов.

"Уникално съоръжение, всеки 100 метра се отвоюват в планината, по осем метра на ден тунел се прави, а българите години наред ще използват изграденото", заяви министър-председателят за строителството на тунел "Железница". 

Борисов е придружаван от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Нанков съобщи, че тунелът ще бъде изграден по нов австрийски метод, по който вече са построени обекти в Европа. Целият участък е с обща дължина 2.28 км и включва обслужващ тунелен път при южния портал на тунела. Крайният срок за приключването му е 2022 г., а инвестицията възлиза на 222.4 млн. лева.

На инспекцията присъства и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков. Преди около месец представителят ни в Брюксел защити строежа на АМ „Струма“, след като в Комисията по петициите в Европейския парламент бе отворена петиция срещу изграждането на магистралата в района на Кресна. Новаков посочи, че 90% от всички изказвания са били в полза на това, че строежът трябва да продължи. "Така е, българският казан в ада не се пази", бе коментарът на Бойко Борисов по темата.

Нанков отбеляза, че по сегашния проект не се предвижда АМ „Струма“ да мине през Кресна и това не би трябвало да е проблем за доизграждането й.

Преди това премиерът Бойко Борисов инспектира моста на  "Струма" край Дупница, който беше увреден от пожар през лятото

Facebook logo
Бъдете с нас и във