Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов за електронните търгове: Това е 100% борба с корупцията

"Рехабилитираме околовръстното на Пловдив и изграждаме локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград. Това сме обещали на хората и го завършваме“, заяви премиерът Бойко Борисов, който огледа ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив. Пътят осъществява връзка между областните градове Пловдив и Смолян. Заедно с премиера беше и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В резултат от дългогодишната експлоатация на трасето по настилката са се развили множество единични пукнатини, дупки и деформации. След приключване на ремонтните дейности, ще се постигне ефективно осигуряване на улеснено преминаване по участъка. Стойността на проекта е 24 038 202,40 лв., а срокът на изпълнение е тази година, уточняват от правителствената пресслужба.

"20 млн. лв. сме отделили за укрепване на пътя и оправяне на компрометираните места. Навсякъде, където има компрометирани пътища, работят строители и машини. Да не излезе като оправдание, но от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика. Големите температурни разлики са пагубни за стари пътища", предупреди Борисов.

Премиерът подчерта, че подобряването на инфраструктурата в региона е от значение за развитието на дейността на индустриалната зона в Марково. Борисов изтъкна, че процедурите по търговете за проекти като този за Околовръстния път на Пловдив се извършват изцяло по електронен път. "Това е 100% борба с корупцията, прозрачно, даваш си офертата и не само в строителството, но и в „Булгартрансгаз“ за газопроводите вече е така", отбеляза министър-председателят.

Той отчете, че на много места в страната се извършват ремонтни дейности във връзка с възникнали свлачищни, срутищни процеси и наводнения. И уточни, че с много техника се укрепва рухналата подпорна стена на пътя Девин-Кричим, почиства и отводнява се дерето под колоните на АМ „Струма“ в участъка на Мало Бучино.

Борисов посети на място и изграждането на локалните платна на път II-86 Пловдив - Асеновград. С построяването им ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп до имотите в близост до директното трасе, край което се разрастват търговски и индустриални обекти. В локалното платно за Пловдив в участък от около 5 км е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра, а в другите участъци се уплътнява и профилира трошено-каменната настилка. На място работят десет 30-тонни верижни багера, десет колесни и комбинирани багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи, както и строително-монтажни дейности за изместване и ново изграждане на комуникациите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във