Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов в Перник: Опозицията трябва да пие най-хубавата вода

Премиерът Бойко Борисов, кметът на Перник Станислав Владимиров и финансовият министър Кирил Ананиев

Премиерът Бойко Борисов посети новата пречиствателна станция за питейни води на Перник, за чието изграждане държавата помогна преди близо година. Проектът е част от цялостните ремонтни дейности, които бяха извършени, за да бъде решен проблемът с водата в Перник и да бъдат драстично намалени водните загуби. На обиколката присъстваха и финансовият министър Кирил Ананиев, както и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Борисов изтъкна, че ще бъде разгледана възможността по линия на Българския ВиК холдинг да се финансира и изграждането на допълнителни съоръжения и връзка със старата пречиствателна станция, за което ще са необходими около 2 млн. лева, като това ще доведе до още по-добро качество на водата в Перник. „Помните ли преди година какво беше? Вода течеше, а имаше безводие“, посочи премиерът и добави, че за решаването на водната криза в Перник беше построен и специален водопровод.

„Това са видими резултати – водоснабдяване, канализация, чиста вода, АМ „Струма“, пътища, кръгови, саниране, индустриалната зона, довеждащ алтернативен водопровод“, изброи министър-председателят ползите за Перник от подобряването на инфраструктурата.

През тази година ще започне и големият воден проект в миньорския град, който се реализира с европейско финансиране за ремонт и изграждане на канализация в Перник.

Министър Ананиев припомни, че правителството е отпуснало средства и за ремонтни и възстановителни дейности на църкви и манастири в района.

"Трябва да знаем, че и водата е най-качествена. 1/3 трябва да са по-ниски сметките на хората. Трябва водата да е най-хубавата, опозицията да пие най-хубавата вода. Един ден така трябва да се отнасяте и с нашите кметове. Опозицията да я гледате най-много. Нали вече малко политически говорим, подготвяме си нататък работата", каза Борисов на пернишкия кмет Станислав Владимиров, който е от БСП.
 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във