Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов: Само аз не съм заподозрян за сделката с ЧЕЗ

Подкрепихме анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, за да се извади всичко през годините. Защото от изказването вчера разбрах, че не ги обичам. Това каза премиерът Бойко Борисов пред министрите в началото на правителственото заседание. Той визираше изказване на председателя на Надзорния съвет на ЧЕЗ.  

"Разбрах, че през годините аз съм им пречил. На никого не сме пречили, а сме искали ЕРП-тата да си спазват договорите и ангажиментите", заяви Борисов. 

По думите затова и трите дружества - ЧЕЗ, EVN и "Енерго про" са били обекти на проверка. 

"Има наказания включително. ДКВР е взимал отношение тогава, прокуратурата. Нека това се занесе в парламента и да се покаже", поиска Бойко Борисов от министрите

"Тука не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажиментите - аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, за това, че не влагаха достатъчна в електроразпределителната и преносна система. Нека в парламента всичко да стане ясно", настоя Борисов. 

"От това, което вчера от ръководството на ЧЕЗ казаха, разбрах че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам нещо общо с тази сделка", обясни Бойко Борисов.

Участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ изглежда почти невъзможно без ангажименти по линия на арбитражното дело, заяви във вторник председателят на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачес

"Идеята е, че поне мениджмънтът на ЧЕЗ смята, че в последните години има силно напрежение, най-вече свързано с министър-председателя Борисов, а това означава и с българската държава, и това е една от причините ЧЕЗ да продава активите си в България", посочи още Пачес.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във