Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов рекламира хъба „Балкан” на Световния петролен конгрес

S 250 d037bcf8 e3ac 4269 a0ff 0b8f9d8aa371
S 250 1bc3c0ba 9f64 4efe a0b8 eff816ec9558

Премиерът Бойко Борисов  подчерта значението на развитието на газовата инфраструктура за диверсифициране на източниците и маршрутите на енергийните доставки и представи проекта за европейски газов хъб „Балкан” пред участниците пред 22-ия Световен петролен конгрес, който се провежда в Истанбул. 

"Южният газов коридор стои на дневен ред и ние ще работим много активно за неговото осъществяване. В България работим активно по изграждането на интерконекторните връзки с Гърция, Турция и Сърбия. Ние сме фактор по отношение на газопреносната дейност", заяви Борисов. 

Преди това той участва в работна среща с президентите на Турция Реджеп Ердоган, на Азербайджан Илхам Алиев, на Сърбия Александър Вучич и с премиера на Албания Еди Рама, посветена на енергийните проекти в региона.

На форума, който тази година е под мотото „Мостове към нашето енергийно бъдеще“, присъстват над 5 000 делегати от цял свят. Целта на събитието е да се обхванат всички аспекти на индустрията, включително нейното социално, икономическо и екологично въздействие.

Световният петролен конгрес се организира от Световния петролен съвет, който е неправителствена организация към ООН. Тя цели да насърчава устойчивото използване и управление на световните петролни ресурси в полза на всички.

Facebook logo
Бъдете с нас и във