Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов: Работата ми е да правя магистрали, а не да се занимавам с Божков

„Акциите на „Левски” не са мои, а феновете да питат Божков какво ще стане с клуба. Няма правен казус, защото не съм приемал ценните книжа, заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на бизнесмена Васил Божков да джироса акциите на отбора на негово име.

„На сила може да вземеш, не може да дадеш. Това е подигравка, ясна е целта. Не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито съм дал съгласие, нито съм бил информиран. То е направено умишлено, за да не стане. Затова феновете и „Левски” да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, утре всяка фирма в ликвидация, може да ми джироса акциите”, каза Борисов.

Казаното от него е в отговор на телевизионно интервю, в което формалният собственик на клуба Георги Попов, който също като Божков се намира в Обединените арабски емирства, обяви, че Борисов трябва да реши какво да прави с акциите.

"Аз действам, като правя магистрали. Икономически сме в първата тройка на ЕС и още не сме си позволили да теглим заем. Грантове раздаваме по схемата 60/40 - стотици милиони. Моята работа е тази. Няма да се хвана на въпросите на Божков. Акциите не са в мен, те са в Сашо Диков. Не искам да се упражнявате на мой гръб. Нямам отношение към това. Няма полезен ход в момента. Подиграха се с "Левски". Ако искат да ги прехвърлят тези акции на който искат. Аз няма да участвам в това. Не искам да се замесвам с тази тема", добави премиерът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във