Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов пусна видео за "Балкански поток"

На пристанище „Бургас“ ежедневно пристигат стоманени тръби, с които се изгражда „Балкански поток“. Доставени във временните строителни бази са общо 19 947 броя тръби (239,36 км). В момента на пристанището има още 6250 броя тръби (75 км), които следващата седмица ще бъдат транспортирани към временните бази. Това се казва във видео, качено от премиера Бойко Борисов на страницата му във Фейсбук. 

Вчера  Борисов направи оглед от хеликоптера на компресорната станция „Расово“, която е част от проекта за разширение на газопреносната ни инфраструктура от българо-турската до българо-сръбската граница.

„Правим много добри инвестиции за бъдещето на България за това следващите десетилетия да играе ключова роля в газоразпределението и преноса в Европа”, коментира Борисов.

Премиерът подчерта, че с  тази компресорна станция и другата, която се строи  край Провадия, можем да увеличим капацитета на "Балкански поток" за над 20 милиарда, сега е 15 милиарда. 

"Компресорите са най-добрите - солар, американски, дават възможност за всякакъв газ с произход от Турция, от Гърция, от Украйна, от Русия, да потече по нашите газови магистрали. Вече стотици километри са готови. По трасето на газопровода работят с 120 души. Предстои да бъде започнато и разширението на Чирен", каза още Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във