Банкеръ Daily

Нов ден - нова инспекция:

Борисов провери укрепеното с 6 млн. лева срутище на пътя за Рилския манастир

Премиерът Бойко Борисов и зам.-регионалният министър Николай Нанков инспектират укрепеното срутище на пътя за Рилския манастир

"Искам тук да е като картичка. Като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и с кмета на Рила Георги Кабзималски направи оглед на укрепеното вече срутище на пътя за Рилския манастир. Укрепителните дейности, за които правителството отпусна близо 6 млн. лв., започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка.

В 250-метровия участък при 27-и км на третокласния път III-107 "Кочериново - Рила - Рилски манастир" е изградена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа, уточняват от пресслужбата на кабинета.

Представител на изпълнителя на проекта от „Автомагистрали“ ЕАД, който също беше на място, изтъкна, че еластичната ограда може да задържи близо 1,2 това скална маса и също така има хидропосев, който през следващите месеци ще се вплете в мрежата. Зам.-министърът Нанков добави, че премахването на дърветата от терена е съгласувано с Изпълнителната агенция по горите и също така, че има допълнително залесяване.

Кметът на Рила Георги Кабзималски изрази благодарност за изграждането на инфраструктурата. И специално акцентира върху социалните дейности, които развива общината. Добави също така, че в града са санирани училището, детската градина, културният дом и сградата на общината, обновяват се и четири улици.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във