Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов: Пари за столичното метро ще има

S 250 45c61c42 9a26 4e40 a8e5 0765c02d6359

Пари за третия лъч на столичното метро от бул."Ботевградско шосе" до кв. Овча купел ще бъдат осигурени. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който направи проверка на строежа на продължението на първата линия на подземната железница кв. "Младост" 4. В инспекцията участваха и транспортният министър Ивайло Московски, столичният кмет Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Борисов каза, че е много трудно цялата оперативна програма "Транспорт" да бъде пусната. Той не е оптимист, че това може да се случи. "Министрите бяха в Брюксел, но се върнаха с лоши новини. По-следващата седмица се надявам да има решение и да се разбере на какво можем да се надяваме", заяви премиерът.

"За столичното метро обаче пари ще има, така че проектите продължат", увери Борисов.

Отсечката на метрото от Летище София до Бизнес парка в "Младост" 4 ще бъде пусната до април 2015-а. От нея ще могат да се възползват 90 хил. жители на столицата, обяви кметът на града Йорданка Фандъкова.  

"Правим всичко възможно до февруари да стартира второто издание на оперативна програма "Транспорт", съобщи от своя страна транспортният министър. За целта ще бъдат направени необходимите корекции в програмата по препоръка на Европейската комисия. Московски добави, че за финансирането на строежа на третия лъч на метрото от Брюксел страната ни ще получи около 700 млн. евро.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във