Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов: Откриваме най-високотехнологични заводи в Северозапада

"Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада", заяви пред журналисти във Враца премиерът Бойко Борисов. Той инспектира инфраструктурни проекти в града.

Премиерът беше на проверка в завода на немската компания "МД Електроник", там отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато.

"Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за „Фолксваген“, добави министър-председателят.

Борисов изтъкна важността на изграждането на пътя Ботевград-Мездра.

Той коментира и новите социално-икономически мерки на правителството, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

Преди това премиерът инспектира спортната зала във Враца. Той бе придружен от кмета на града Калин Каменов и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.
Врачанският градоначалник обясни, че се планира градът да сформира и свой собствен женски професионален волейболен отбор.

Каменов сподели пред Борисов, че преди години състоянието на залата е било толкова лошо, че се е налагало спортистите да се преобличат пред публиката.

В града се изграждат няколко футболни игрища. Тази година футболният клуб "Ботев" (Враца) навършва 100-годишен юбилей, а по този повод ще бъде ремонтиран и стадионът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във