Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов нареди: "Оправяйте казармите!" и отпусна още 113 млн. лева на военното министерство

Кабинетът одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер до 33 443 000 лв. Средствата са необходими за строително-ремонтни дейности и доставка на медицинска апаратура.

"Правете конкурси, оправяйте казармите, сградите, не са правени от десетилетия. Това което сме обещали на генерал Боцев, сме отпуснали в голяма степен. Продължаваме с останалите проекти. Важното е като си отидете по служите, да им кажете, че парите за ремонт на вертолетите са заделени, казармите да добият нормален вид. Искаме да направим така, че да имат летателна годност самолетите, вертолетите", заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Допълнителни разходи по бюджета на ведомството се отпускат и за поддържане на авиационна техника, комуникационни, информационни и навигационни системи от състава на Военновъздушните сили на Българската армия. Средствата за тази цел са в размер до 58 803 664 лв. Одобрени са също други разходи до 21 232 080 лв., които са необходими за изграждане на полеви апаратни за привързване на полевата комуникационна и информационна система към стационарната комуникационна система на Българската армия - „Странджа-2“ и доставка на мобилни и ръчни абонатски терминали от система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти“ по стандарт TETRA.

Средствата и по трите правителствени постановления се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г. 

На предишното заседание на Министерския съвет бяха гласувани 45 млн. 740 хил. лв. за интегрирана логистична поддръжка на самолетите МиГ 29 и Су-25 по рамковото споразумение, припомни Каракачанов. Общите средства от миналото заседание на МС са в размер на 134 млн. лв., а по трите проекта са още 113, 693 млн. лева. За техника на армията се дават общо 247 милиона лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във