Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов и Вучич проверяват с хеликоптер строителството на магистралата за Сърбия

Премиерът Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич проверяват по въздух строителството на магистрала "Европа". 

По време на обиколката с хеликоптер Борисов отчете, по новата част от магистралата дясното платно в посока Сърбия е готова и сега се асфалтира лявото.  

Прелитайки над участъка край Сливница президентът Вучич каза, че строителството върви много добре. 

"И като тръгнеш от Белград в Бургас вечеря. И ние, както обичат да ходят в Белград на кръчма и на театър обичат да ходят", отговори му премиерът Борисов. 

Сръбският държавен глава се поинтересува колко е разстоянието между София и Бургас, при което Борисов разясни, че са около 370 км и се пътува по готова магистрала - "Тракия". 

"Тракия и "Марица" са готови и работят, така че и до Истанбул, и до Бургас, и до Слънчев бряг... А сега правим и "Хемус", за да може оттук и до Варна да е директно", обясни още премиерът.

"Работата по изграждането на АМ „Европа“ върви с отлични темпове. Ако всичко върви по план, 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница може да е готова още тази година. Напредва и изграждането на 14,5-километровия участък между ГКПП „Калотина“ и Драгоман. Със завършването на магистралата от Белград до Бургас и Истанбул ще се пътува само по магистрала, без нито един светофар", обобщи Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във