Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов и строителният министър отиват на мястото на инцидента в тунел "Железница"

Снимка: Архив

Трима са пострадалите работници при срутването на строящия се тунел "Железница".  Те вече са закарани в Спешно отделение в Благоевград.

По първоначални данни Единият от пострадалите е на 46 години от село Черниче, община Симитли  - Георги Филипов, който е началник смяна. Филипов е с травма на корема, направен му е скенер, но няма обезпокоителни данни за нещо сериозно, каза директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев. Третият работник, който е настанен в частна болница, като по неофициална информация е с множество фрактури по цялото тяло

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и шефът на фирмата-изпълнител Владимир Житински пътуват към мястото на инциндета в тунел "Железница". Очаква се по-късно да пристигне и премиерът Бойко Борисов. На място е шефът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. 

Официалната версия на фирмата изпълнител е, че се е срутила скална маса, която е затрупала тримата работници.

Изпълнител е  ДЗЗД "АМ Струма 2018" с водещ партньор "Джи Пи Груп" АД.  Cтoйнocттa нa дoгoвopa e 185.37 млн. лв. бeз ДДC и включва изграждането на тунела, обслужващия път от двете страни на съоръжението и хеликоптерна площадка. 

Строителните дейности на обекта започнаха през октомври 2019 г., а идеята бе cъopъжeниeтo дa e гoтoвo дo янyapи 2022 г.

Очаквайте подробности

Още по тематаСрутване в строящия се тунел "Железница", има затрупани хора

Facebook logo
Бъдете с нас и във