Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Борисов и Караянчева в Кърджали: Хвалят антикризисните мерки

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността." Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в завод за хидравлика в Кърджали. Заедно с премиера беше и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е областен координатор на ГЕРБ-Кърджали.

Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката 60/40 в периода април 2020-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в града произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника, уточняват от правителствената пресслужба.

"Драго ми е, че има такива млади хора, на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза Борисов пред ръководството на завода. Цвета Караянчева посочи, че в областта по мярката 60/40 са усвоени над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Премиерът Борисов добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат на функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във