Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бориславова: Ще се борим да не се стига до предсрочни избори

Ще направим всичко възможно да не се стига до предсрочни избори, преди да бъдат предприети всички законодателни изменения, които са важни за тази година. Това заяви пред bTV Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков. Като важни законодателни изменения тя посочи актуализацията на бюджета, в която са заложени и антикризисните мерки за 2,2 млрд. лв., и пакета от 22 закона, които трябва да бъдат приети за усвояване на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост.

На въпроса дали ще се намерят депутати от „Има такъв народ“, които да подкрепят законопроектите, тя отговори: "Предстои съвсем скоро да разберем - тази седмица предстои на първо четене в зала гласуване на бюджета." От ПП биха приели подкрепа от опозиционните партии, ако става въпрос за принципна позиция, а не се искат парични суми и постове, допълни Бориславова.

За упрека, че се подготвя предателство по темата за Северна Македония тя каза, че по тази тема ИТН се опитва да трупа политически дивиденти. "Това е чувствителна тема за българския народ и те се опитват да играят успешно на вълната на тази тема с неверни твърдения, за да печелят повече привърженици", каза заяви началникът на кабинета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във