Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Божков осъди Комисията по хазарта: Лицензът на "Еврофутбол" е отнет незаконно

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков се похвали във Фейсбук, че е успял да осъди Държавната комисия по хазарта заради отнетия лиценз на "Еврофутбол".

Хазартният бос публикува съдебно решение от 1 юли на Софийския административен съд. От него става ясно, че съдът отменя решението на Комисията по хазарта за отнемане лиценза на дружеството. Освен това държавната комисия трябва да плати на ищеца 50 лева разноски по делото.

Причина за съдебното решение са пропуски на Комисията в процедурата. Тъй като "Еврофутбол" оспорва акта за дължими такси и лихви, според съда Комисията по хазарта не е имала право да отнеме разрешителното на компанията заради неплатени задължения - вземанията не са окончателно установени с влязъл в сила административен акт. А хазартната комисия сама е предложила на "Еврофутбол" да представи обезпечение за спорните задължения и компанията го е направила, но лицензът ѝ все пак е бил отнет.

Оспореното решение е издадено при съществени нарушения на административнопроизводствените правила и в противоречие с материалния закон, посочва Софийският административен съд.

"Хунтата съсипа българска компания на четвърт век. Хиляди служители и партньори на EUROFOOTBALL останаха без работа и доходи. Отговорността за това носи основно Владислав Иванов Горанов и пряко подчинените му ДКХ и НАП.

С решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на Еврофутбол е напълно незаконосъобразен акт и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж.

#БъдетеСмелинаписа Божков като коментар към снимките на съдебното решение.

Пунктовете за спортни залагания на "Еврофутбол" бяха затворени, след като на 14 февруари тази година Комисията по хазарта наложи на компанията акт за 328.9 млн. лева.  На 25 март лицензът на фирмата беше отнет за 3 месеца заради големи задължения за периода 18 декември 2014 - 31 декември 2019 г. в размер на над 261.1 млн. лв. държавни такси, плюс над 67.7 млн. лв. лихви.

Facebook logo
Бъдете с нас и във