Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Божков е платил 21,7 млн. лв. на Нова тв, когато не бях собственик, обяви Домусчиев

Общо 21,7 млн. лева е платил на Нова тв само през 2017 г. Васил Божков за реклама на хазартния си бизнес, а тогава не бях собственик на телевизията. Това обяви бизнесменът Кирил Домусчиев на страницата си във Фейсбук.

"Бях решил да не се занимавам повече с обвиняеми, манипулатори и всякакви видове дребни душици, изпълзели в медийното пространство. Взимайки предвид вълната от внушения, която медиите на обвиняемия Прокопиев и гравитиращи около него субекти, начело с Божков ТВ изкараха, реших да посоча една от цифрите, която бившият приятел Васил Божков умишлено премълча. През 2017 г. (това е година и половина преди да купя Нова ТВ) приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21.7 МЛН. ЛВ.!!!", написа Домусчиев.

"Уважаеми, господа Манипулатори,

И шведските собственици на Нова ТВ по това време ли са рекетирали Божков или просто е било бизнес, без който Лотарията не може да се развива?! През 2018 г. Божков рязко е намалил рекламата, защото Нова ТВ не изневери на журналистическите принципи и морал и отрази дебатите по Закона за хазарта обективно, вместо да подкрепи Божков в битката му с Валери Симеонов, което той е поискал от телевизията тогава. Намаляването на ТВ рекламата доведе до спад на приходите на Лотарията през 2019 г. и това накара Божков да поиска от мен да договорим ново рекламно споразумение и подкрепа за индустрията срещу сивия сектор.

Факт е, че винаги Нова ТВ разграничава търговската от редакционната си политика! Факт е, че Нова ТВ е водещата телевизия в България и се радва на най-голямо доверие от зрителите!
Този факт Прокопиев и компания не могат да го преживеят и няма никакво съмнение, че ще продължат с манипулациите и клеветите.
Сетих се за Антикорупционния фонд на обвиняемия Прокопиев. Това е абсурдно! Смях!!! Да си направи и частен съд, и прокуратура!

На Божков мога само да кажа: Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи", се казва в публикацията на Кирил Домчусчиев.

На 18 май обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува втора част от сигнала си до български и европейски институции. В нея се споменава договор за реклама на хазартните му компании и "Нова телевизия". Фигурира и подписът на собственика на телевизията Кирил Домусчиев, за чиято автентичност обаче няма гаранции.

"Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой. По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС. Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", гласи публикацията на Васил Божков.

Още на 11 февруари Кирил Домусчиев обяви, че дългогодишното партньорство между хазартните компании и телевизията отива към своя край. Няколко дни по-късно промените в Закона за хазарта, чрез които "Национална лотария" и "Лотария България" бяха изключени от бизнеса с лотарийни билети, бяха обнародвани в Държавен вестник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във