Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Бойко Борисов пак яхна джипката – този път по Черноморието

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на спортния комплекс "Арена" в Бургас. С него са министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Придружава ги кметът на Бургас Димитър Николов.

За "Арена Бургас" правителството отпусна близо 18 млн. лв. . "Става си сграда. Евровизия може да се прави тук", отбеляза той. Премиерът се поинтересува дали строежът е забавен заради пандемията от коронавирус и дали сроковете се изпълняват.

Премиерът Борисов провери на място как върви изграждането на обхода на Поморие. Той се обърна към министър Горанов с въпрос дали е наясно с разговорите между Николов и Нанков за строителните обекти, а финансовия министър му отвърна: "Накрая ми носят сметката, ще разбера".

Бургаският кмет изтъкна, че без държавна подкрепа проектите в града е нямало да се реализират. По пътя те минаха покрай летището, а кмета обясни, че в момента се изпълнява само един полет.

"Летището вече е отворено, има един полет. От 18 юни се очаква да стартират и чартърите за европейските държави", съобщи кметът Димитър Николов.

Той отчете, че в последните дни няма заболели от коронавирус в района. Кметът каза, че ще се прави масово тестване, което ще служи като здравен сертификат, за да се рекламира Черноморието ни. Борисов пък сподели, че германския канцлер Ангела Меркала отказала да отиде на среща на Г-7, френския президент пък е заявил, че ще отиде, ако се съберат всичко. "Това не е добър знак", каза премиерът.

Той разкри още, че сръбския президент Вучич утре ще бъде на посещение у нас. В следващите дни се очаква да дойде и гръцкия премиер Мицотакис.

Facebook logo
Бъдете с нас и във